Corona

Op deze website vind je alle info die je nodig hebt: www.mijngezondheid.be EN www.mijncoronatest.be 

Testen plannen doe je via www.mijngezondheid.be: "plan een test met een CTPC code"

Positief = isolatie (7 dagen) zónder testen nodig om eruit te mogen.

Negatief of niet getest = quarantaine met negatieve zelftesten om eruit te mogen (zie verder).


IK BEN WAT VERKOUDEN, DIEN IK ME TE LATEN TESTEN OP CORONA?

Ga naar de website www.mijncoronatest.be 

Daar kunt u de vragenlijst invullen, en indien een test nodig is, krijgt u automatisch een code. Met deze code kunt u op dezelfde website een afspraak boeken in een testcentrum. 

Uw testresultaat zal beschikbaar zijn op mijngezondheid.be of www.cozo.be.

Indien uw test negatief is, dient u verder niets te ondernemen.

Indien uw test positief is, dient u 7 dagen in isolatie te gaan; indien u een attest voor werk/school nodig hebt, dient u een arts op te bellen. (update 31/3/22). 

 

WAT BIJ EEN HOOG RISICO CONTACT (HRC)? update 17/03/22

Een hoogrisicocontact is een contact waarbij men langer dan een kwartier met elkaar heeft gepraat of gegeten op korte afstand zonder mondneusmaker. 

Als HRC word je niet getest, tenzij je klachten hebt/krijgt.

Is iemand positief BINNEN je gezin: mondmasker wordt gedurende 7 dagen aanbevolen als er contacten buitenshuis zijn. Indien geen mondmasker mogelijk, dan dagelijks een zelftest doen;

Is iemand positief BUITEN je gezin: geen maatregelen, wel "voorzichtig" zijn (geen grote bijeenkomsten en geen contact met kwetsbaren).

Op naar betere tijden. We voorzien deze pagina regelmatig van updates. 

CORONA EN REIZEN ?

Stappenplan: 

1. Bekijk éérst vooraf alle informatie per land op https://reopen.europa.eu/nl/. Klik op het "bolletje met de valies en sterretjes in". Het land van bestemming legt de voorwaarden vast! Bijkomende informatie kunt u vinden op www.travellersonline.diplomatie.be 

2. Indien PCR-test nodig: Hoe regel ik mijn test?: Via mijngezondheid.be of www.mijncoronatest.be (login eID/ItsMe) kunt u een CTPC-code aanmaken. Met deze code kunt u vervolgens op dezelfde website een afspraak boeken bij een testcentrum. De code is 10 dagen geldig. Gratis testen worden NIET door de huisarts aangevraagd, het is namelijk NIET de bedoeling dat de huisarts ingeschakeld wordt voor reizen of events. Wij zijn eveneens NIET verantwoordelijk voor de snelheid van het resultaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden (zie volgende stap). 

3. Opvragen van uw testcertificaat of uw vaccinatiecertificaat of uw genezingscertificaat kan via mijngezondheid.be ofwel covidsafe.be (login eID/ItsMe). U klikt daarbij door naar "Mijn EU Digitaal COVID-Certificaat". Er zit een vertraging van 1.5 uur tussen het gekend zijn van het resultaat en het beschikbaar zijn van een geldig certificaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden! 

4. Bij terugkeer: u dient het Passenger Location Form in te vullen binnen 48 uur vóór aankomst in België. Dit formulier berekent welke maatregelen (test/quarantaine) voor u specifiek zullen gelden, afhankelijk van onder meer de reiskleurzone. Indien u getest dient te worden, krijgt u een code. Met deze code boekt u dan een afspraak bij de testcentra/labo's via mijngezondheid.be

 

Wij blijven - zoals altijd - ons uiterste best voor jullie doen.

Huisartsen Klokketuin

Dr. Martine Deweer
Maak een afspraak
056 49 10 00
Dr. Trui Dewaele
Maak een afspraak
056 49 10 00
Dr. Kimberly Venneman
Maak een afspraak
056 49 10 00
Dr. Marco Janssens
Maak een afspraak
056 49 10 00

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Klokketuin

Klokketuin 74B
8570 Anzegem

Dokter Deweer 056 49 10 00
Dokter Dewaele 056 49 10 00
Dokter Venneman 056 49 10 00
Dokter Janssens 056 49 10 00