CORONA

Op deze website vind je alle info die je nodig hebt: www.mijngezondheid.be EN www.mijncoronatest.be 

Testen plannen doe je via www.mijngezondheid.be: "plan een test met een CTPC code"

Enkel een PCR-test geeft een herstelcertificiaat!

Positief = isolatie (7 dagen) zónder testen nodig om eruit te mogen.

Negatief of niet getest = quarantaine met negatieve zelftesten om eruit te mogen (zie verder).


IK BEN WAT VERKOUDEN, DIEN IK ME TE LATEN TESTEN OP CORONA?

Ga naar de website www.mijncoronatest.be 

Daar kunt u de vragenlijst invullen, en indien een test nodig is, krijgt u automatisch een code. Met deze code kunt u op dezelfde website een afspraak boeken in een testcentrum. 

Uw testresultaat zal beschikbaar zijn op mijngezondheid.be of www.cozo.be.

Indien uw test negatief is, dient u verder niets te ondernemen.

Indien uw test positief is, dient u een arts op te bellen. Je krijgt een ziekteattest voor 7 dagen isolatie (ipv 10 dagen) (update 10/1/22). Enkel een PCR-test geeft een herstelcertificiaat!

 

WAT BIJ EEN HOOG RISICO CONTACT (HRC)? update 10/01/21

Een hoogrisicocontact is een contact waarbij men langer dan een kwartier met elkaar heeft gepraat of gegeten op korte afstand zonder mondneusmaker. 

De positieve persoon in kwestie kan zijn hoogrisicocontacten zelf doorgeven op www.mijncoronatest.be 

- Ben je volledig gevaccineerd (booster gekregen of minder dan 5 maand geleden tweede vaccin) of een herstelcertificaat: géén quarantaine en géén PCR test nodig
- Ben je deels gevaccineerd (nog geen booster gekregen of langer dan 5 maand tweede vaccin) : quarantaine nodig tot dag 4 ALS je van dag 4 tot dag 7 dagelijks een negatieve zelftest hebt.
- Ben je niet gevaccineerd: quarantaine nodig tot dag 7 ALS je van dag 7 tot dag 10 dagelijks een negatieve zelftest hebt.

BINNEN HET GEZIN (update 17/01/21):
kinderen < 12 jaar worden beschouwd als een niet gevaccineerd hoogrisico contact
- risicocontact onder hetzelfde dak van indexpatiënt: quarantaine conform de vaccinatiestatus met bijkomend een snel-/zelftest dag 10

KLACHTEN OF POSITIEF 
Krijgt iemand onderweg of kort erna klachten, dan laat je wél meteen testen en wacht je de bovenstaande periodes niet af. Bij klachten vul je de vragenlijst in op mijncoronatest.be of maak een afspraak bij de huisarts (= ziekte). 

Enkel een PCR-test geeft een herstelcertificiaat! Test je positief op een zelf-/sneltest? Dan laat je dit best bevestigen via een PCR-test.

Het doel van de overheid en Domus Medica is om de huisartsen (een beetje) te ontlasten van administratie, zodat ze zich terug kunnen vrijmaken om te zorgen voor zieke patiënten. 

Op naar betere tijden. We voorzien deze pagina regelmatig van updates. 

CORONA EN REIZEN ?

Stappenplan: 

1. Bekijk éérst vooraf alle informatie per land op https://reopen.europa.eu/nl/. Klik op het "bolletje met de valies en sterretjes in". Het land van bestemming legt de voorwaarden vast! Bijkomende informatie kunt u vinden op www.travellersonline.diplomatie.be 

2. Indien PCR-test nodig: Hoe regel ik mijn test?: Via mijngezondheid.be of www.mijncoronatest.be (login eID/ItsMe) kunt u een CTPC-code aanmaken. Met deze code kunt u vervolgens op dezelfde website een afspraak boeken bij een testcentrum. De code is 10 dagen geldig. Gratis testen worden NIET door de huisarts aangevraagd, het is namelijk NIET de bedoeling dat de huisarts ingeschakeld wordt voor reizen of events. Wij zijn eveneens NIET verantwoordelijk voor de snelheid van het resultaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden (zie volgende stap). 

3. Opvragen van uw testcertificaat of uw vaccinatiecertificaat of uw genezingscertificaat kan via mijngezondheid.be ofwel covidsafe.be (login eID/ItsMe). U klikt daarbij door naar "Mijn EU Digitaal COVID-Certificaat". Er zit een vertraging van 1.5 uur tussen het gekend zijn van het resultaat en het beschikbaar zijn van een geldig certificaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden! 

4. Bij terugkeer: u dient het Passenger Location Form in te vullen binnen 48 uur vóór aankomst in België. Dit formulier berekent welke maatregelen (test/quarantaine) voor u specifiek zullen gelden, afhankelijk van onder meer de reiskleurzone. Indien u getest dient te worden, krijgt u een code. Met deze code boekt u dan een afspraak bij de testcentra/labo's via mijngezondheid.be

 

Wij blijven - zoals altijd - ons uiterste best voor jullie doen.

Huisartsen Klokketuin

Dr. Martine Deweer
Maak een afspraak
056 68 95 93
Dr. Stephan Titeca
Maak een afspraak
056 68 90 29
Dr. Trui Dewaele
Maak een afspraak
0470612304
Dr. Kimberly Venneman
Maak een afspraak
0472967701

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Klokketuin  

Klokketuin 74B 

8570 Anzegem

Dokter Deweer 056 68 95 93
Dokter Titeca 056 68 90 29
Dokter Dewaele 0470612304
Dokter Venneman 0472967701