CORONA

CORONA EN REIZEN ?

Stappenplan: 

1. Bekijk éérst vooraf alle informatie per land op https://reopen.europa.eu/nl/. Klik op het "bolletje met de valies en sterretjes in". Het land van bestemming legt de voorwaarden vast! Bijkomende informatie kunt u vinden op www.travellersonline.diplomatie.be 

2. Indien PCR-test nodig: Hoe regel ik mijn test?: Via mijngezondheid.be (login eID/ItsMe) kunt u een CTPC-code aanmaken. Met deze code kunt u vervolgens op dezelfde website een afspraak boeken bij een testcentrum. De code is 10 dagen geldig. Gratis testen worden NIET door de huisarts aangevraagd, het is namelijk NIET de bedoeling dat de huisarts ingeschakeld wordt voor reizen of events. Wij zijn eveneens NIET verantwoordelijk voor de snelheid van het resultaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden (zie volgende stap). 

3. Opvragen van uw testcertificaat of uw vaccinatiecertificaat of uw genezingscertificaat kan via mijngezondheid.be ofwel covidsafe.be (login eID/ItsMe). U klikt daarbij door naar "Mijn EU Digitaal COVID-Certificaat". Er zit een vertraging van 1.5 uur tussen het gekend zijn van het resultaat en het beschikbaar zijn van een geldig certificaat. Het laboresultaat op zichzelf is onvoldoende, u dient het officieel certificaat te downloaden! 

4. Bij terugkeer: u dient het Passenger Location Form in te vullen binnen 48 uur vóór aankomst in België. Dit formulier berekent welke maatregelen (test/quarantaine) voor u specifiek zullen gelden, afhankelijk van onder meer de reiskleurzone. Indien u getest dient te worden, krijgt u een code. Met deze code boekt u dan een afspraak bij de testcentra/labo's via mijngezondheid.be

We wensen iedereen een mooie, coronavrijere zomer toe!


WANNEER LAAT IK MIJ TESTEN OP CORONA ?

Bij hoog risico contact (HRC)

Bij volgende symptomen is een test op covid verplicht:

             - vanaf 1 van volgende hoofdsymptomen: geur- of smaakverlies, hoesten, kortademigheid, pijn op de borst
OF
             - vanaf 2 van volgende: keelpijn, neusverstopping of snot, hoofdpijn, koorts, spierpijn, vermoeidheid, verminderde eetlust, waterige  diarree, acute verwardheid, plotse val (de meeste covid patiënten hebben "gewone verkoudheid")
OF
             - verergering van chronische ademhalingsklachten zonder duidelijke oorzaak

Volg zelf uw testresultaat op via cozo.be of mijngezondheid.be.

 

VRAGEN ROND VACCIN ?

Wij kunnen geen datums verplaatsen voor vaccinaties. De 1ste dosis van het vaccin bepaalt de timing voor de 2de dosis. Bij vragen, contacteer hiervoor het vaccinatiecentrum Waregem 056/98.06.00.

Jonger dan 41 jaar (en tussen 17 en 40 jaar)? U krijgt komende weken uw officiële uitnodiging. Indien u akkoord zou gaan voor het Johnson & Johnson vaccin, kan u zich vanaf 16/06 op de reservelijst QVAX inschrijven. Dit vervangt NIET uw officiële uitnodiging. De overheid kan niet inschatten hoeveel mensen vanop de reservelijst een J&J-vaccin kunnen krijgen.

 

Huisartsen Klokketuin

Dr. Martine Deweer
Maak een afspraak
056 68 95 93
Dr. Stephan Titeca
Maak een afspraak
056 68 90 29
Dr. Sophie Rouzeré
Maak een afspraak
Dr. Kimberly Venneman
Maak een afspraak
0472967701
Dr. Trui Dewaele (afwezig vanaf 14/8/21)

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Klokketuin
Klokketuin 74B
8570 Anzegem

Dokter Deweer 056 68 95 93
Dokter Titeca 056 68 90 29
Dokter Rouzeré
Dokter Venneman 0472967701
Dokter Dewaele (afwezig vanaf 14/8/21)